4 tips om af te koelen tijdens het werken

afkoelen-tijdens-het-werken

Als we het hebben over het weer, zou je kunnen zeggen dat je hierover geen enkele inspraak hebt. Warme temperaturen horen hier nou eenmaal bij, maar dat betekent niet dat er geen werk meer verricht moet worden. Werken met warme temperaturen kan soms ingewikkeld zijn voor onder andere je concentratie en productiviteit. Lees hier enkele tips om tijdens de warme temperaturen toch gefocust te blijven en je taken af te ronden. 

Kies je plek goed uit

Een belangrijk aandachtspunt is de locatie van je werkplek. Zijn de temperaturen niet te hoog, dan kun je prima buiten aan de slag gaan. Probeer een plek uit te zoeken die helemaal of deels uit de zon is. Als je met je laptop aan de slag gaat, is het slim om een werkplek te zoeken in de schaduw. Verder is het ook lekker om, als het mogelijk is, een plek te kiezen waar een windje te voelen is. Buiten aan de slag gaan kan een uitdaging zijn, lees daarom een aantal tips voor buiten werken met een laptop. Is het buiten te warm, probeer dan een koele plek binnen uit te zoeken. Ga in ieder geval niet op de zolderkamer aan de slag, daar is het meestal het warmst. Zoek een plek uit waar het uit te houden is en probeer de zon zo veel mogelijk te weren, door bijvoorbeeld het zonnescherm naar beneden te doen. 

Zorg voor verkoeling 

Zorg voor genoeg verkoeling. Een airco is hiervoor natuurlijk ideaal, maar niet iedereen beschikt hierover. Een ventilator werkt bijvoorbeeld ook prima. Als extra tip zou je een fles water kunnen invriezen en deze voor de ventilator plaatsen. Dit zorgt voor een extra koele lucht. Een andere tip om voor verkoeling te zorgen is het maken van een voetenbadje. Als je thuis aan het werk bent kun je prima koud water in een badje of emmer doen en als voetenbadje gebruiken. Dit zorgt ook voor verkoeling.

Nog meer verkoeling

Naast een ventilator en voetenbadje zijn koude drankjes en ijsjes ook een aanrader tijdens het warme weer. Blijf tijdens het werken voldoende water drinken, je lichaam heeft tijdens de warme dagen extra vocht nodig. Als afwisseling op water kun je ook voor een ander verkoelend drankje gaan. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke ijskoffie voor wat extra energie of een verfrissende smoothie met lekker veel vitamines. Heb je geen inspiratie voor een koud drankje? Probeer dan eens één van deze recepten voor een verkoelend drankje uit. Een waterijsje kan ook altijd een lekkere verkoeling zijn tussendoor, denk bijvoorbeeld aan een raketje of perenijsje.

Pas je to-do list aan

Naast de bovengenoemde tips is het ook belangrijk om realistisch naar je to-do list te kijken. Met het warme is het nou eenmaal zo dat je sneller afgeleid raakt en minder concentratie hebt. Kies er dan bijvoorbeeld voor om minder taken op je to-do list te zetten dan normaal of plan wat extra, korte pauzes in ter afwisseling. Dit zal je helpen om meer gefocust te blijven tijdens de warme temperaturen. Meer tips nodig? Lees dan eens een aantal tips om te focussen.