Tips voor buiten werken met je laptop

De warmere dagen en de zomer komen eraan. Toch moet er gewerkt worden, hoe lekker het zonnetje ook schijnt. Ben je thuis aan de slag en schijnt de zon? Laat je dan zeker niet tegenhouden om met je laptop naar buiten te gaan en daar aan de slag te gaan. De zon en je laptop zijn alleen geen fantastische match. Het scherm weerspiegelt en de laptop wordt sneller warm. Lees hieronder een paar tips voor buiten werken met je laptop.

Check je laptop instellingen

Super vervelend, zit je lekker buiten te werken, maar kun je amper nog wat zien op je scherm doordat de zon er fel op schijnt. De eerste tip hierbij is om je laptop instellingen te checken. Zet je helderheid van je scherm zo hoog mogelijk. Zo heb je minder last van de reflectie in het beeldscherm. De hoge helderheid zorgt er wel voor dat je batterij sneller leeg gaat, zorg er daarom ook voor dat je een laadkabel bij de hand hebt en dicht bij een stopcontact zit. Wat ook kan helpen is het aanpassen van het contrast. Met het contrast worden de verschillen tussen licht en donker versterkt en wordt het scherm beter zichtbaar. Ga in je instellingen op zoek naar de systeemvoorkeuren om het contrast aan te passen.

Zoek de schaduw

In de schaduw werken is toch beter voor jou en je laptop, hoe lekker het zonnetje ook is. Zoek een fijn plekje in de zon en ga tegen de zon in zitten. Misschien bij een grote boom of onder de parasol. Is de zon te fel? Doe dan een zonnebril op.

Zorg voor een zonnescherm

Werken de bovenstaande tips niet en blijft de zon vervelend? Ga dan voor een zonnescherm. Koop er één in de winkel of maak je eigen. Zo heb je verschillende beschermingslagen voor op je scherm of een soort box die om je laptop heen gaat. Je kan ook zelf een zonnescherm maken van een kartonnen doos. Zoek op internet een voorbeeld en do-it-yourself. 

Stroomprobleem

Iets wat ook een probleem kan opleveren tijdens het buiten werken is de batterijduur van je laptop. Niet op elke plek waar je komt en aan de slag wilt gaan is een stopcontact beschikbaar. Sommige laptops beschikken over een verwisselbare accu, ideaal. Heeft je laptop dit niet? Ga dan voor een sterke powerbank met genoeg capaciteit. 

Oververhitting voorkomen

Met het warme weer is het ook belangrijk om erop te letten dat je laptop niet oververhit raakt. De meeste laptops hebben kleine ventilatoren waardoor ze de warmte kwijt kunnen. Niet elke laptop heeft dit en het is ook niet altijd genoeg tegen de warmte. Om te voorkomen dat je laptop oververhit raakt kun je een laptopkoeler aanschaffen. Deze leg je onder je laptop neer en kun je aansluiten met een USB-kabel.

Meer tips over buiten werken?

De bovengenoemde tips gaan voornamelijk in op de praktische zaken en je laptop. Het is ook belangrijk om productief te blijven ondanks het lekker zonnetje wat in je gezicht schijnt. Wil je meer informatie over hoe je productief kunt blijven tijdens het buiten werken? Lees dan hier een aantal tips over hoe je buiten kunt flexwerken.