Wat neem je mee naar je flexwerkplek?

Als je aan de slag gaat op een flexwerkplek is het belangrijk dat je alle benodigde spullen meeneemt. Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig als je gaat flexwerken? In dit blog hebben we een lijstje gemaakt van spullen die je (eventueel) nodig kunt hebben tijdens het flexwerken.

Musthave: laptop

Een van de belangrijkste dingen om mee te nemen is toch wel je laptop, hoe ga je anders aan de slag? Naast je laptop zijn er nog andere benodigdheden die niet noodzakelijk, maar wel handig zijn. Als eerste een draadloze muis, wat fijn kan zijn voor je werkhouding. Verder kan je er ook voor kiezen om een los toetsenbord aan te schaven. Ook dit is handig voor een goede werkhouding. Als laatste kan een laptopstandaard ook van pas komen. Dit kan fijn zijn tijdens het werken en ook zorgt het ervoor dat je een betere werkhouding aanhoudt.  

Ook belangrijk: opladers

Naast je laptop en telefoon kan het ook makkelijk zijn om je opladers mee te nemen. In ieder geval zal je laptop oplader goed van pas komen, als je een lange dag maakt. De echte flexwerkplekken beschikken eigenlijk altijd wel over een stopcontact om je apparatuur op te laden. Voor je telefoon kan je natuurlijk ook een powerbank meenemen.

Stay hydrated: fijne waterfles

Eigenlijk onmisbaar als je een dag of dagdeel gaat flexwerken is een fijne waterfles. Het is belangrijk om voldoende water te blijven drinken en een fles die je fijn vindt om te gebruiken kan hier een handje bij helpen. Sommige flexwerkplekken hebben ook de mogelijkheid om drinken (en eten) te bestellen, dus je kunt er ook voor kiezen om daar wat water te bestellen.

Niet te vergeten: eten

Naast genoeg drinken is genoeg eten ook ontzettend belangrijk. Bedenk daarom van tevoren wat je gaat doen. Neem je lunch mee of koop je op de locatie eten, als zij dit aanbieden? Kies je voor het eerst bereid je eten dan van tevoren voor, dit scheelt tijd op de dag zelf. Maak bijvoorbeeld als ontbijt eens deze heerlijke overnight oats en als lunch deze pasta pesto salade met kip

Handig om te schrijven

Wat ook handig kan zijn om mee te nemen, is een notitieblok en een etui. Sommige mensen vinden het fijn om af en toe dingen op te schrijven of om een to do lijstje op papier te maken. Bedenk wat je zelf fijn vindt en wat aan de hand daarvan handig is om mee te nemen, denk aan markeerstiften of post-its.  

Nog geen vaste flexwerkplek?

Heb je nog geen vaste flexwerkplek gevonden of ben je benieuwd naar de werkplekken in een bepaalde stad? Bekijk dan alle flexwerkplekken voor de plaats die jij zoekt.