Lunch to go: pasta pesto salade met kip

food-quote-pasta

Heb je zin in een gezonde, lekkere lunch? Probeer dan eens deze simpele heerlijke pasta pesto salade met kip. Dit makkelijke en snelle recept zorgt ervoor dat je ‘s avonds voor het slapen of ‘s ochtends voordat je naar je (flex) werkplek vertrekt een lekkere lunch in elkaar kan flansen. Neem de pasta salade mee in een bakje en geniet in de middag van een smakelijke lunch.

Wat heb je nodig? 

Deze ingrediënten zijn voor twee porties.

✓ 125 gram pasta naar keuze (tip: penne of farfalle)

✓ 3 eetlepels pesto 

✓ 50 gram rucola

✓ 200 gram cherry tomaatjes

✓ 1 bakje mozzarella bolletjes (of 1 bol mozzarella)

✓ ongeveer 160 gram gerookte kipfilet (1 stuk)

✓ 2 eetlepels pijnboompitten 

Hoe maak je de pasta salade

Begin met het koken van de pasta. Kook deze volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Giet de pasta af en spoel deze af met koud water. Dit zorgt ervoor dat de pasta minder gaat plakken en niet verder gaart.

Snijd vervolgens de gerookte kipfilet in stukken en cherry tomaatjes in vieren. Doe de pasta in een grote kom en meng deze daarna met de pesto. Voeg vervolgens ook de gesneden kip en tomaatjes toe. Dan kunnen de mozzarella bolletjes erbij of snijd de mozzarella bol eerst in stukjes en voeg deze toe. Schep daarna de rucola door het mengsel en strooi de pijnboompitten eroverheen. Meng alles nog een laatste keer door en vul twee bakjes met de heerlijke pasta salade om als lunch mee te nemen.

Klaar om te eten

En klaar is de heerlijke, simpele pastasalade, ready om mee te nemen naar je flexwerkplek. Heb je nog geen vaste flexwerkplek? Bekijk dan eens al het aanbod bij jou in de buurt. Meer inspiratie voor lunch recepten om mee te nemen? Maak dan eens deze heerlijke volkoren clubsandwich of probeer eens deze makkelijke geroosterde groente met halloumi wraps.