Ontbijt to go: overnight oats

overnight-oats

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, zeggen ze. Toch is het vaak ook de moeilijkste maaltijd, als we even kijken naar tijdmanagement. Heb je altijd haast in de ochtend en eigenlijk te weinig tijd voor een fatsoenlijk ontbijt? Maak dan eens deze heerlijke overnight oats. Een makkelijk recept, met veel variatie mogelijkheden wat je de avond van tevoren al kunt voorbereiden of maak het gelijk voor meerdere dagen in de week.

Wat heb je nodig?

Voor 4 porties:

✓ 200 gram havermout 

✓ 600 ml melk (tip: amandelmelk)

✓ 4 tl vloeibare honing (probeer ook eens met pindakaas in plaats van honing)

✓ 1 tl kaneel 

✓ toppings naar keuze

Topping Tips: banaan, framboos en chiazaad of appel, kaneel, honing en rozijnen. 

Hoe maak je de overnight oats?

Zorg ervoor dat je 4 afsluitbare potjes/bakjes hebt. Denk bijvoorbeeld aan lege jampotjes of vershoudbakjes. 

Verdeel de havermout, melk, honing en kaneel over de potjes/bakjes en roer goed door. 

Sluit de potjes/bakjes goed af en plaats ze voor 8 uur in de koelkast. Doe het dus ‘s avonds voordat je gaat slapen. De overnight oats zijn dan in principe klaar om gegeten te worden. Om het ontbijt af te maken kun je er fruit en/of toppings aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan fruit of granola. Zie de tips of wees creatief. Voeg je favoriete toppings vlak voor het serveren toe.

Meer recepten to go?

Geniet van een heerlijk, makkelijk, gezond ontbijtje om mee te nemen naar je flexwerkplek. Heb je nog geen werkplek gevonden of wil je eens wat anders proberen? Bekijk dan alle flexwerkplekken bij jou in de buurt. Wil je naast een makkelijk ontbijt om mee te nemen ook eens een lunch to go maken? Maak dan eens een heerlijke wrap met geroosterde groente en halloumi of een gezonde clubsandwich.