Tips voor buiten (flex)werken

buiten-flexwerken

Eindelijk begint het lente-zonnetje te schijnen. Een aangename temperatuur, frisse wind, steeds meer kleur in de natuur en een heerlijk zonnetje: perfect weer om buiten te werken. Buiten werken kan goed zijn voor je productiviteit, creativiteit en stressniveau, maar dan moet je het wel op de juiste manier doen. Hieronder lees je een aantal tips om een effectieve buitenwerkdag te creëren. 

De juiste locatie

Wat ontzettend belangrijk is aan het buiten werken is de locatie waar je aan de slag gaat. Ga bijvoorbeeld niet op de grond in het gras zitten. Dat is niet alleen een slechte werkhouding, ook zal je rekening moeten houden met vocht, aarde en mieren. Wil je toch graag in een park werken? Zoek dan een bankje of picknicktafel op. In het zonnetje werken kan bijvoorbeeld ook op een terrasje. Weet je niet zo goed welke locaties in jouw omgeving flexwerkers toestaan? Zoek dan op jouw locatie naar flexwerkplekken bij jou in de buurt. Als je niet te ver van huis wilt en vlak bij het toilet, wifi en eten en drinken wilt blijven, ga dan lekker werken in de tuin, op het balkon of op het dakterras.

Denk na over je taken

Denk van tevoren goed na over de taken die je buiten kunt uitvoeren. Kies de juiste taken uit voor je to-do list om tijdens het buiten werken af te ronden. Een brainstormsessie is bijvoorbeeld een goede taak om buiten uit te voeren. Ouderwets met een kladblok en post-its aan de slag met een goede boost voor je creativiteit door het heerlijke zonnetje en de omgeving. Een artikel schrijven op je laptop kan misschien wat lastiger zijn door het felle zonnetje.

Toch op de laptop aan de slag…

Is je laptop echt onmisbaar en wil je toch buitenwerken? Lees deze tip dan goed door. De grootste ergernis aan het buiten werken met een laptop is toch wel de slechte zichtbaarheid van je beeldscherm als het zonnetje schijnt. Koop hiervoor bijvoorbeeld een anti reflecterende beschermfolie tegen de schittering in je beeldscherm of een zonnescherm voor je laptop. Ben je het buiten werken alleen nog maar aan het uitproberen en wil je er nog geen geld aan uitgeven? Probeer het dan eens met een kartonnen doos waar je laptop in past. 

Tijdens het buiten werken heb je ook niet altijd een stopcontact tot je beschikking. Zorg er dan ook voor dat je een reserveaccu voor je laptop meeneemt wanneer je buiten aan de slag gaat.

Smeer je goed in en drink goed

Misschien voor de hand liggend, maar als je buiten in het zonnetje gaat werken zorg er dan voor dat je jezelf goed insmeert om beschermd te blijven tegen de zon. Zelfs bij een lage temperatuur is het belangrijk om jezelf in te smeren als je in de zon zit. Ga je eropuit, neem dan een mini-variant mee die makkelijk in je tas past. Verder is het belangrijk om genoeg te blijven drinken. Zorg ervoor dat je een goed gevulde fles water in de buurt hebt staan of bestel een grote fles water als je op het terras aan het werk gaat.  

Wees bereikbaar

Vergeet tijdens het buiten werken je collega’s die thuis of op kantoor zitten niet. Zorg ervoor dat je wifi hebt zodat je online contact kan houden via een berichtje, telefoontje of een videocall. Als je thuis aan de slag gaat, zorg er dan voor dat je binnen het bereik van je wifi-netwerk gaat zitten. Werk je ergens anders buiten, gebruik dan een openbaar netwerk of gebruik je internet-hotspot van je telefoon. 

Maak gebruik van bovenstaande tips en probeer het buiten werken eens uit. Kies een dag uit met een aangename temperatuur, een zonnetje en ga lekker aan de slag. Ga je eropuit? Neem dan een heerlijke lunch mee! Maak eens een lekkere gezonde clubsandwich of heerlijke wraps met geroosterde halloumi.