Lunch to go: geroosterde halloumi wraps

lunch-to-go-wraps

Soms is het lastig om een gezonde lunch maaltijd mee te nemen, zeker als je gaat (flex)werken. Daarom lees je hieronder hoe je deze gezonde halloumi wraps kunt maken. Ze zijn snel en gemakkelijk de avond van tevoren te maken en het is de perfecte lunch om mee te nemen. 

Wat heb je nodig?

✓ 4 (volkoren) tortilla wraps

✓ 25 gr. hummus (tip: hummus zongedroogde tomaat)

✓ 2 handjes babyspinazie 

✓ 1 peper (tip: rood)  

✓ 1 rode ui

✓ 1 courgette

✓ 1 blok halloumi

✓ een beetje water

✓ een snufje oregano

✓ een snufje zout

✓ een snufje peper

Zo maak je de wraps

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Begin ondertussen met het snijden van de pepers, courgette en rode ui in plakjes. Verdeel de gesneden groenten op een bakplaat en bestrooi deze met wat olie, peper, zout en oregano. Zorg er met je vingers of een spatel voor dat alles verspreid is over de bakplaat. Als de oven voorverwarmd is, mag de plaat 10 minuten in de oven. 

Snijd intussen de halloumi in dikke plakken en leg deze even apart. Doe de hummus in een kommetje en schenk er een scheutje water bij. Roer dit door tot het gemengd is en zet apart. Als de 10 minuten voorbij zijn, mag de bakplaat met groente uit de oven. Schep deze om, voeg de halloumi plakken toe en plaats nogmaals 10 minuten in de oven. 

In de tussentijd kan je de tortilla´s verwarmen. Doe dit kort in een pan of 20 seconde in de magnetron. Haal, na 10 minuten, de bakplaat met groente en halloumi weer uit de oven en laat deze even afkoelen. Als deze afgekoeld is en de wraps warm zijn, kan het vullen beginnen. 

Start met het verspreiden van de hummus over de wraps, schep dan de geroosterde groenten met halloumi op de wrap en top af met wat blaadjes babyspinazie. Rol de tortilla´s strak op en snijd diagonaal door. Wikkel ze in folie of stop ze in een bakje en klaar is je lunch.

Neem je heerlijke wraps mee naar je flexwerkplek. Als je nog geen vaste werkplek hebt, bekijk dan alle flexwerkplekken bij jou in de buurt. Wil je nog meer lunch to-go inspiratie? Maak dan eens deze heerlijke clubsandwich als lunch.