Nóg meer verkoelende drankjes voor in de zomer

verkoelende-drankjes-deel-2

De zomer duurt nog wel even, een goed excuus om tijdens het werk jezelf te verwennen met een heerlijk verkoelend drankje, toch?! Lees snel verder voor een aantal heerlijke, verfrissende en zomerse drankjes.

Alcoholvrije Aperol Spritz

Als je denkt aan frisse cocktails voor in het zonnetje op het terras hoort een Aperol Spritz zeker in dat rijtje. Met deze verkoelende alcoholvrije variant kom je zeker in een goede mood voor tijdens het werken. Wat heb je allemaal nodig voor deze heerlijke mocktail?

✓ een halve sinaasappel

✓ een aantal ijsblokjes

✓ 50 ml Crodino Aperitivo alcoholvrij

✓ 60 ml Viverty Sparkeling wit alcoholvrij

✓ 60 ml bruisend water

Begin met het snijden van een stuk van de halve sinaasappel en snijd deze doormidden. Maak in het midden van je stuk een sneetje.

Vervolgens voeg je ijsblokjes in een witte-wijnglas (of ander glas naar keuze). Schenk vervolgens één voor één de Crodino, alcoholvrije wijn en het bruisende water in het glas. Top de rand van het glas af met het stukje sinaasappel en klaar is je alcoholvrije Aperol Spritz. 


Witte chocolade-frambozen ijskoffie

Een heerlijk ijskoffie mag aan deze lijst natuurlijk niet ontbreken. Verwen jezelf eens met deze lekkere en makkelijke frappuccino met witte chocola en frambozen. Wat heb je hiervoor nodig? De ingrediënten zijn voor 2 ijskoffies. 

✓ 3 bollen vanille ijs 

✓ 150 ml verse espresso

✓ 150 ml volle melk

✓ 1 spuitbus slagroom deluxe

✓ ongeveer 15 gram witte chocolade

✓ 6 frambozen

✓ een snufje kaneelpoeder

✓ een blender

Meng in de blender het ijs, de koffie en de melk tot een gladde koffie. Schenk de ijskoffie in 2 glazen en spuit op elk glas een flinke toef slagroom. Top deze af met de chocolade, frambozen en een beetje kaneelpoeder. Geniet ervan!

Mango-kokos smoothie

Deze lekkere en gezonde smoothie is het perfecte tussendoortje tijdens het werken op een warme dag. Wat heb je nodig?

✓ 150 gram mango

✓ 150 ml kokos yoghurt

✓ 50 gram ijsblokjes

✓ 1 theelepel limoensap

✓ eventueel honing of agave siroop

✓ een paar muntblaadjes als garnering

✓ een blender

Begin met het snijden van de mango in blokjes. Of gebruik kant-en-klare bevroren mango blokjes. Voeg de mango samen met de yoghurt en ijsblokjes in een blender en blend dit tot een geheel. Voeg hier eventueel de honing of agave siroop bij. Schenk het mengsel uit in een groot glas, top af met wat munt en doe er een rietje in. En klaar is je heerlijke mango-kokos smoothie.


Slush Puppy

Als afsluiter van dit blog nog een recept voor een zelfgemaakte slush puppy. Welke ingrediënten heb je nodig?

✓ 200 gram aardbeien

✓ 250 gram watermeloen zonder schil

✓ een halve limoen

✓ 100 ml bruisend water of ginger ale

✓ vriesbestendig bakje

✓ blender

Begin met het snijden van de watermeloen in blokjes, doe deze in het bakje en vries voor minimaal 2 uur in. Doe dit bijvoorbeeld in de ochtend al, zodat je er de slush puppy in de middag kunt afmaken.

Giet het bruiswater of de ginger ale in een blender. Pers het sap uit de halve limoen en doe dit erbij. Snijd de kroontjes van de aardbeien en voeg deze samen met de bevroren watermeloen in de blender. Schenk uit en serveer direct. Garneer de glazen eventueel met limoen of munt.

Meer verkoeling nodig?

Kan je niet genoeg krijgen van de heerlijke zomerse drankjes, zorg dan zeker dat je de recepten van het eerste blog over verkoelende drankjes uitprobeert. Helpen al die verkoelende drankjes niet tegen de warmte? Lees dan eens deze vier tips om af te koelen en hopelijk koel je daardoor een beetje af.