Waarom coworking?

Coworking is een term die je misschien wel eens voorbij hebt zien komen, maar wat betekent het eigenlijk? Als je aan coworking doet, welke voordelen biedt het je dan? En waar moet je naartoe voor coworking? Deze drie vragen zullen in dit blog hieronder beantwoord worden.

Wat betekent coworking?

Coworking is een manier wat al een aantal jaren bestaat, maar de afgelopen jaren pas echt populair geworden is. Coworking betekent het werken in een gedeelde werkruimte waar gelijksoortige ondernemers ook aan het werk zijn. Bij het werken in een coworking ruimte deel je je kennis met andere gelijkgestemden. De andere coworkers maken deel uit van dezelfde ‘community’ als jij en met die mensen deel je de wijsheid die je hebt over je vak. Als je bij een coworking community hoort word je uitgenodigd voor verschillende bijeenkomsten waar de community bij elkaar komt. Je wordt als ondernemer door middel van coworking dus uit je schulp getrokken en je kunt een netwerk opbouwen. Coworking is anders dan flexwerken. Waarbij je als flexwerker alleen in een ruimte kan werken, werk je bij coworking altijd in een gedeelde ruimte.

Wat zijn de voordelen van coworking?

Het werd net al even genoemd, maar bij coworking werk je samen en deel je kennis met andere ondernemers. Het zorgt er dus voor dat je uit je thuiswerk kantoor getrokken wordt, contacten legt met mensen en je netwerk uitbreidt. Je maakt onderdeel uit van een coworking community waarbij je met gelijkwaardige ondernemers kennis kan uitwisselen, adviezen kunt vragen en kritisch kunt kijken naar iets waar je tegenaan loopt bijvoorbeeld. Coworking is een manier van werken die meegenomen zal worden in de toekomst en wat steeds vaker voor zal komen.

Waar vind je coworking ruimtes?

Coworking ruimtes bevinden zich overal en nergens. Business centers en kantoorconcepten zijn plekken waar coworking ruimtes zich bevinden. Sommige flexwerk locaties bieden ook coworking mogelijkheden. Ga vooral op zoek naar een plek die makkelijk te bereiken is en waar je je fijn voelt.

Nog niet helemaal zeker?

Voordat je aan coworking begint, is het belangrijk dat je ervoor open staat. Weet je nog niet zeker of het iets is wat je wilt? Kom dan eerst je (thuis)kantoor uit en probeer eens te werken op een flexwerkplek. Maak hier eens een praatje met andere flexwerkers om ervaringen op te doen. Weet je niet zo goed waar je moet zoeken? Ga op zoek naar een flexwerkplek bij jou in de buurt.