Tips om gezond te eten op kantoor


Het kan een uitdaging zijn om gezond te eten op kantoor. De verleidingen liggen op de loer: chocolade op het bureau en makkelijke meeneem snacks. In combinatie met drukte en deadlines kan het lastig zijn om bewuste voedingskeuzes te maken. Gelukkig zijn er eenvoudige stappen die je kunt nemen om je eetgewoonten te verbeteren en een gezondere levensstijl op kantoor te bevorderen. Hier zijn 10 tips om je te helpen gezonder te eten tijdens je werkdag:

Bereid je lunch van tevoren

Neem de controle over je maaltijden door je lunch de avond ervoor voor te bereiden. Door thuis een gezonde lunch te maken, vermijd je de verleiding om naar snelle, ongezonde opties te grijpen.

Kies voor gezonde snacks

Vervang die koekjes door gezondere snacks zoals noten, fruit, groenten of yoghurt. Deze opties bevatten voedingsstoffen die je energieniveau op peil houden en je verzadigd laten voelen.

Drink voldoende water

Hydratatie is essentieel voor je gezondheid. Houd een waterfles bij de hand en zorg ervoor dat je regelmatig drinkt. Wissel water af met thee en een kopje koffie. Voldoende drinken helpt niet alleen bij het handhaven van je energieniveau, maar het kan ook helpen bij het verminderen van snaaien. 

Plan gezonde tussendoortjes

Als je weet dat je vaak honger hebt tussen de maaltijden door, plan dan gezonde tussendoortjes. Dit kunnen bijvoorbeeld wortels met hummus, een stuk fruit of een handvol noten zijn.

Beperk de suikerinname

Suikerhoudende dranken en snacks kunnen je energie snel verhogen, maar ze leiden vaak tot een snelle energiedaling. Kies voor natuurlijke suikers uit fruit en vermijd toegevoegde suikers zoveel mogelijk.

Maak gebruik van de bedrijfskeuken

Als je op kantoor de beschikking hebt over een keuken, maak er dan gebruik van! Bereid daar je maaltijden als dat mogelijk is, zodat je meer controle hebt over wat je eet. Zo kun je bijvoorbeeld ook de restjes van het avondeten van gisteren nog prima meenemen naar kantoor. 

Eet langzaam en geniet van je maaltijd

Probeer bewust te eten en neem de tijd om van je maaltijd te genieten. Dit helpt je om sneller verzadigd te raken en voorkomt overeten.

Varieer je lunchkeuzes

Het is gemakkelijk om in een sleur te raken en elke dag hetzelfde te eten. Probeer je lunchgerechten te variëren om een breed scala aan voedingsstoffen binnen te krijgen. Ga bijvoorbeeld de ene dag voor een boterham met hummus en komkommer, de andere dag met een wrap vol groenten en maak dan eens een salade of soepje.

Neem pauzes

Neem regelmatig pauzes tijdens je werkdag. Dit kan je helpen om stress te verminderen en te voorkomen dat je naar ongezonde snacks grijpt uit verveling of stress. Zorg ook dat je altijd een pauze inlast als je gaat eten, zo eet je bewuster en ben je er echt even mee bezig. Anders is je eten weg voordat je het weet en heb je snel weer behoefte aan iets anders.

Luister naar je lichaam

Wees bewust van je lichaamssignalen en luister naar wanneer je echt honger hebt. Eet dan een gezonde maaltijd in plaats van te grijpen naar snacks uit gewoonte. Heb je een keer minder honger? Dan is het oke om minder te eten, zolang je ervoor zorgt dat je voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt, is er geen probleem. 

Energiekere werkdag

Door deze eenvoudige tips toe te passen, kun je de weg banen naar een gezondere levensstijl op kantoor. Het gaat allemaal om bewuste keuzes maken en kleine aanpassingen aanbrengen in je dagelijkse routine. Met deze gezonde gewoonten zul je niet alleen je fysieke gezondheid verbeteren, maar ook je energieniveau en productiviteit op kantoor verhogen. Zoek jij nog een privé kantoor, flexwerkruimte of een gezellige werkplek? Bekijk dan al onze flexwerkplekken en regel vandaag nog een fijne workspot!