Remote werken tijdens de zomervakantie

remote-werken-zomervakantie1.jpg

Remote werken tijdens de zomervakantie

Waar voorheen werken op kantoor de norm was, werken nu steeds meer werknemers vanuit huis. Remote werken is een term die je steeds vaker hoort. Het brengt ook veel voordelen met zich mee. Wil jij remote werken tijdens de vakantie? Dan kun je deze tips vast gebruiken.

Wat is remote werken?

Remote werken betekent eigenlijk gewoon ‘’werken op afstand’’. Dit kan eigenlijk overal zijn. Het kan zo zijn dat je een paar dagen op kantoor of een andere bedrijfslocatie werkt en de rest van de dagen geheel locatieonafhankelijk kunt inrichten. In dat geval kun je vanuit huis werken, maar er zijn nog zoveel meer opties. Wij geven tips voor leuke plekken om te werken en daarnaast ook tips om dat zo succesvol mogelijk te maken. 

Vakantie en werk combineren

Je kunt natuurlijk de hele zomervakantie lang in je thuiskantoor zitten, maar er zijn zoveel meer opties. Zit jij krap in de vakantiedagen? Combineer dan werk met vakantie! Ga bijvoorbeeld een weekje weg in Nederland. Leuk in een hutje op de hei of juist een huisje aan het strand. Werk halve dagen of begin ‘s ochtends vroeg. Dan heb je de rest van de dag om te genieten van die andere omgeving. Zo creëer je een vakantiegevoel terwijl je gewoon je werk doet. Liever écht naar de zon? Neem je laptop dan gewoon mee en ga aan het zwembad in Italië, Griekenland of Spanje werken. Heerlijk toch?

remote werken vakantie

Bereikbaar tijdens vakantie

Zie je het helemaal voor je? Op vakantie gaan en toch lekker werken. Vroeg in de ochtend klap je jouw laptop open en doe je wat er gedaan moet worden. In de middag kun je lekker op pad gaan voor sightseeing of een duik in de zee. In de avond lekker de stad in. Een heerlijk vakantiegevoel, zonder dat je vakantiedagen hoeft in te leveren. Je kunt dit zelfs voor een langere periode doen. Houd er wel rekening mee dat je bereikbaar moet zijn voor je werk. Maak dus duidelijke afspraken over jouw werkuren en zorg dat je altijd toegang hebt tot goede wifi en een comfortabele werkplek. 

Plekken vol inspiratie

Liever in Nederland remote werken? Dan maak je toch van elke dag een work-ation! Zoek de leukste plekjes om te werken door Nederland of lekker bij jou in de buurt. Dit kan lekker praktisch een bibliotheek of een koffietent zijn, maar je kunt ook kiezen voor een vergaderruimte met collega’s. Sommige flexwerkplekken hebben zelfs een leuk terras of een gezellige binnenplaats waar je plaats kunt nemen. Op die manier kun je werken op plekken vol inspiratie en creativiteit, maar heb je toch het comfort dat je gewend bent. Bekijk alle flexwerkplekken bij jou in de buurt en kies een leuke uit om lekker remote te kunnen werken.

Werk en privé combineren

‘’Nee, dan kan ik helaas niet, want dan ben ik aan het werk’’. Dat hoef je misschien helemaal niet te zeggen deze zomer. Remote werken kan namelijk overal. Word je meegevraagd voor een dagje strand? Neem dan ‘s ochtends vroeg plaats bij een flexwerkplek in de buurt en vink je taken af. Klaar? Dan kun je lekker genieten van een heerlijke namiddag en avond op het strand. Verhuis jouw werk gewoon naar de plek waar je later privé afspraken hebt. Zo haal je het meeste uit jouw privé- en werkleven. Toch wel ideaal, dat remote werken.