Pumpkin Spice Latte

Pumpkin Spice Latte

September is begonnen en dat betekent dat het officiële Pumpkin Spice seizoen van start is gegaan. Pumpkin spice is echt een begrip, je vindt het lekker of je vindt het niet lekker. Zeker de Pumpkin Spice Latte van Starbucks is erg populair. Tijdens het flexwerken is niets zo lekker als een goede kop koffie. In dit blog kan je dan ook het recept vinden om de populaire Pumpkin Spice Latte thuis na te maken, zodat je er tijdens het werken ook van kunt genieten. Voor dit recept gebruik je pompoenpuree. Dit kun je zelf maken, bij een andere winkel halen of je wandelt even door de babyafdeling in de supermarkt, hier vind je het namelijk ook in potjes. Hetzelfde geldt voor de pumpkin spice kruidenmix.

Wat heb je nodig?

Dit zijn de ingrediënten voor 1 kop.

✓ 200 ml melk (gebruik melk die je zelf lekker vindt)

✓ 1 espresso

✓ 1 eetlepel pompoenpuree

✓ 0,5 theelepel pumpkin spice mix

✓ 1 theelepel vanille extract 

✓  1 theelepel suiker (of meer als je van wat zoeter houdt)

Hoe maak je de Pumpkin Spice Latte?

Als je ervoor kiest om de pompoenpuree zelf te maken, begin je daarmee. Rooster hiervoor een aantal pompoenstukken (zoveel als je zelf wilt) in ongeveer 30 minuten gaar op 200 graden. Prak vervolgens de stukken en bewaar de puree afgesloten in de koelkast. Je kunt er ook voor kiezen om de pompoenstukken in 12 minuten gaar te koken en pureer deze vervolgens met een staafmixer. Je kunt de puree maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren. 

Dan de pumpkin spice kruidenmix. Meng 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel piment en een snufje nootmuskaat. Dit is genoeg voor ongeveer vier pumpkin spice lattes. 

Dan kun je beginnen aan de koffie zelf. 

Begin met het verwarmen van de melk met de pompoenpuree. Voeg hier de suiker en de pumpkin spice kruidenmix aan toe en breng roerend aan de kook. Als het mengsel kookt mag het pannetje van het vuur en voeg je de espresso en vanille extract eraan toe. Roer dit goed door. Schenk vervolgens de latte in een mok en garneer eventueel met slagroom, opgeschuimde melk en/of een beetje kaneel. Geniet vervolgens van je heerlijke Pumpkin Spice Latte. Neem je Pumpkin Spice Latte ook to go naar je flexwerkplek. Heb je nog geen flexwerkplek? Bekijk dan eens alle flexwerkplekken bij jou in de buurt.