Lunch to go: Flatbread met spinazie en halloumi

lunch-to-go-flatbread.jpeg

Voorbereiding 20 minuten - totale tijd 25 minuten

Terwijl de bladeren langzaam hun warme tinten aannemen en de geur van herfst in de lucht hangt, is er geen betere manier om de smaken van dit prachtige seizoen te omarmen dan met deze heerlijke herfstige to go lunch. 

In het Midden-Oosten worden tosti’s op veel verschillende manieren gemaakt. Een daarvan is een opgerolde variant. Je rolt de flatbread op en stopt deze tussen het tosti apparaat om er een lekkere crunchy bite van te maken. Gezond en lekker met spinazie, smeltende halloumi en oregano! Met dit recept kan je 2 tosti’s maken! 

Ingrediënten 

✓1 grote ui

✓ 100 g wilde spinazie (diepvries kan ook

✓ 3 el olijfolie

✓ 50 g feta

✓ 120 g halloumi

✓ 2 takjes oregano

✓ 2 Libanese flatbreads


Zo maak je de flatbread met spinazie en halloumi 

Snijd de ui in halve ringen. Was de spinazie en snijd grof. Verhit 2 el olijfolie en bak de uienringen licht goudbruin in ongeveer 10 minuten en bestrooi deze met zout. Voeg de spinazie hieraan toe en laat deze even meebakken. Verkruimel ondertussen de feta in een apart bakje. Snijd de halloumi in dunne plakjes en rits de blaadjes oregano van de takjes. 

Leg vervolgens een flatbread voor je en verdeel in het midden in de lengte wat van het ui-spinazie mengsel over je flatbread. Beleg deze met feta en plakjes halloumi en wat oregano. Rol vervolgens het flatbread strak op. Herhaal deze stappen met de andere flatbread. Verhit de rest van de olie in een pan en leg hier de flatbreads in. Stel dat je het meeneemt naar kantoor, kun je natuurlijk ook de flatbreads daar beleggen en in het tosti apparaat leggen. Snijd schuin door en neem er eventueel nog wat sweet chilisaus bij. 

Geniet van elke verrukkelijke hap van deze herfst lunch en laat je verwarmen door de smaken van dit seizoen. Of je nu geniet van dit gerecht in goed gezelschap of even een momentje voor jezelf neemt, laat de herfst je zintuigen omarmen en je hart verwarmen. Dit gerecht kan je natuurlijk thuis maken en meenemen naar een leuke flexwerkplek!   

Eetsmakelijk!