Flexwerkplekken populair bij jonge zzp’ers

Een jonge ondernemer op een flexwerkplek

Er wordt steeds vaker buitenshuis gewerkt: meer contacten, voordeliger en inspirerender. Voornamelijk onder de jonge ondernemers zijn flexwerkplekken populair. Volgens ZZP Barometer zijn vooral jongere zzp’ers en zzp’ers die net gestart zijn vaak op een flexwerklocatie te vinden. De grootste groep die buitenshuis werken zijn jonger dan 35 jaar (30,8%).

Steeds meer zzp’ers

Volgens RTL Z is het aantal eenmanszaken vorig jaar opnieuw sterk gestegen in Nederland. ‘’Door een toename van nog eens 159.000 zelfstandigen staat de teller nu op ruim 1,2 miljoen. In 2019 werd met ruim 207.000 duizend een recordaantal nieuwe bedrijven opgericht. Ruim driekwart van de nieuwe bedrijven waren eenmanszaken, waarmee er in een jaar tijd een kleine 159.000 zzp'ers bijkwamen’’. Dit is een verdubbeling van zzp’ers sinds 2007.

Kwart zzp’ers werkt bij horeca locaties

Volgens onderzoek van ZZP Barometer blijkt dat ruim 9 op de 10 zzp’ers af en toe buitenshuis werkt. Wanneer ze buitenshuis werken, doen ze dit meestal op locatie bij de opdrachtgever (88,1%). Daarnaast zijn horecagelegenheden en flexwerkplekken ook populair. Vooral veel jonge en net gestarte zzp’ers zijn daar te vinden. Bijna een kwart (23,5%) werkt in horecagelegenheden en 21,5% werkt op een overige flexwerkplek. De overige 12,5 werkt op een eigen kantoor. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.656 zzp’ers in opdracht van HNK.

Groeiend aantal flexwerkplekken

Volgens BN DeStem telt Nederland zo’n 640 flexwerklocaties met hun eigen assortiment aan werkplekken. ‘’Het varieert van enkel een tafel, stoel en wifi tot aan een maandabonnement met een eigen bureau met opbergruimte, printbudget, gezamenlijke lunches en netwerkevenementen’’.

Genoeg flexplekken waar jij terecht kunt dus! Twijfel jij nog of flexwerken bij een leuke horecalocatie iets voor jou is? Lees dan ons blog over de voordelen van een flexwerkplek.