Dit zijn 4 voordelen van een flexwerkplek

Dit zijn 4 voordelen van een flexwerkplek

Zit jij normaal gesproken op kantoor of werk je thuis? Dan kun je ook eens proberen om te werken op een flexwerkplek, dit heeft namelijk veel voordelen. Daarnaast is het ook leuk om eens wat anders te doen. Die vaste werkplek op kantoor of jouw plekje aan de keukentafel word je misschien ook een beetje zat. Tijd voor iets nieuws! Dit zijn de voordelen van flexwerken.

Minder afleiding

Vooral als je normaal gesproken thuiswerkt is de kans groot dat je af en toe afgeleid wordt. Je hond wil aandacht, je kat gaat op je laptop zitten omdat ze wil knuffelen. Je moet de was nog doen, die kun je er wel even ingooien. De deurbel gaat, er staat nog wat afwas, voor lunch kun je prima een lekkere soep maken. Noem het maar op: de afleidingen liggen op de loer. Als je buitenshuis gaat werken wordt dit veel minder. Een paar tips: neem zo min mogelijk mee, laat desnoods je telefoon thuis. Maar neem wel je koptelefoon mee, zodat je je kan afschermen van mogelijke bijgeluiden.

Doorbreking van je gewoontes

Als jij elke dag op dezelfde plek werkt, dan raak je mogelijk in een soort sleur. De dagen beginnen een beetje op elkaar te lijken. Je gaat op je vaste plekje zitten en klapt je laptop open. Af en toe sta je op voor een kopje koffie of thee en een toiletbezoek. Tussen 12 en 13 uur ga je lunchen en tussen 17 en 18 uur klap jij je laptopje weer dicht. Het vaste riedeltje speelt zich elke doordeweekse dag opnieuw af. Tijd om deze gewoontes te doorbreken. Neem je werkspullen mee en ga op zoek naar een leuke, inspirerende werkplek. Zorg voor variatie: ga een paar dagen per week buiten de deur werken. Maak jouw lijstje ook langer dan één vaste flexplek, zodat dat plekje niet jouw nieuwe gewoonte wordt.

Voordeliger dan een vaste werkplek

Een vaste werkplek kan al snel erg duur worden. Als je een werkplek wil huren voor jezelf, dan kun je een kantoorplek huren vanaf ongeveer 250 euro per maand. Werken bij een bibliotheek of restaurantje is meestal gratis, behalve dat je wel moet betalen voor je consumpties. Als je voor een dag(deel) bij een restaurant of koffietentje gaat werken, dan dien je wel een aantal consumpties af te nemen. Bijvoorbeeld een kopje koffie en een lunch of een taartje. Als je elke dag dat je flexwerkt 10 euro uitgeeft aan consumpties, dan ben je na 25 werkdagen ook 250 euro kwijt. Op je eigen werkplek moet je natuurlijk nog wel lunchen, wat niet meegerekend is. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om niet alle 25 dagen buitenshuis te werken of om niet elke dag 10 euro uit te geven aan eten en drinken. Dan ben je een stuk voordeliger uit.

Meer contact (met andere ondernemers)

Veel ondernemers vinden connecten erg belangrijk. Wat voor specialiteit iemand ook heeft, wellicht kan het ooit van pas komen. Het is altijd handig om veel mensen met verschillende expertises te kennen. Als jij thuis aan de keukentafel zit te werken, kom je waarschijnlijk niet zo veel mensen tegen. Op een flexwerkplek heb je meer kans op interactie. Vooral als je veel thuis werkt is het ook wel fijn om onder de mensen te zijn. Maar op een plek waar veel flexwerkers zijn, kun je mogelijk ook interessante ontmoetingen hebben. Je weet nooit wat eruit voortkomt.

Vind jouw flexwerkplek

Wil jij ook wel flexwerken? Vind dan de locatie die goed bij jouw past: een bedrijvenpand, een koffietentje, een restaurant of bij de bibliotheek. Wij hebben een overzicht gemaakt van flexwerkplekken per stad, zodat jij gemakkelijk een leuke locatie in de buurt kunt kiezen.