De ideale flexplek

de-ideale-flexwerkplek

Flexwerken is tegenwoordig helemaal in. Even de deur uit, uit de sleur van het thuiswerken. Als je gaat flexwerken doe je dit op een flexibele werkplek, oftewel een flexwerkplek. Zo’n flexwerkplek wordt gebruikt door meerdere mensen. Het is dan dus ook belangrijk dat een flexwerkplek voor verschillende mensen ingesteld kan worden. Maar wat maakt een werkplek nou geschikt als flexwerkplek? 

Bureau en bureaustoel

Om te beginnen is het bureau en de bureaustoel ontzettend belangrijk. Als je aan het werk bent, is het belangrijk om te letten op je werkhouding. Dit om nek- en rugklachten te voorkomen. Een flexwerkplek wordt gebruikt door meerdere mensen, dus het is belangrijk om een bureau en bureaustoel te hebben die verstelbaar zijn. Een goede werkhouding draagt niet alleen bij aan je gezondheid, maar het draagt ook bij aan je werkplezier en productiviteit.

Muis en toetsenbord

Verder zijn, naast het bureau en de bureaustoel, een muis en toetsenbord ook erg belangrijk voor een goede werkhouding. Wist je dat volgens de Arbowetgeving je gebruik moet maken van een los toetsenbord wanneer je langer dan 2 uur per dag gebruik maakt van je laptop? Voor de ideale flexwerkplek maak je dan ook gebruik van een los toetsenbord, bijvoorbeeld eentje die je met een usb-kabel of bluetooth kan verbinden met je laptop. Verder is een losse muis hierbij ook belangrijk. Er bestaan ook muizen die je met een usb-kabel of bluetooth kan verbinden met je laptop.

Laptop

Als je alleen met je laptop gaat werken, dan is het belangrijk om hierbij een laptopstandaard te gebruiken. Als je dit niet doet wordt de kans op rug- en nekklachten vergroot doordat je de hele tijd naar beneden moet kijken. Gebruik daarom een laptopstandaard zodat deze op de juiste hoogte versteld staat. Kies er eentje die in de hoogte verstelbaar is en die je makkelijk kunt inklappen, erg fijn voor het flexwerken. 

Tablet

Soms wordt er gewerkt met een tablet. Wanneer deze gebruikt wordt voor lezen of tekenen is een simpele tablethouder voldoende. Als er langer gewerkt moet worden met een tablet is het verstandig om een aanpasbare tablethouder en los toetsenbord hierbij te gebruiken. Bij gebruik langer dan 2 uur, wordt het gebruik van een laptop aangeraden in plaats van de tablet.

Beeldscherm

Sommige flexwerkplekken hebben ook de beschikking tot een beeldscherm. Ook hierbij is het belangrijk dat deze in de hoogte te verstellen is en dat je deze in afstand kunt verplaatsen. De beeldkwaliteit is uiteraard belangrijk en het is van belang dat een laptop gemakkelijk kan worden aangesloten.

Meer over (ideale) flexwerkplekken?

De ideale flexwerkplek voldoet dus aan verschillende eisen waar je zelf als flexwerker, maar waar ook de flexwerkplek rekening mee moet houden. Ben je op zoek naar een fijne flexwerkplek, die voldoet aan de bovengenoemde punten? Bekijk dan alle flexwerkplekken bij jou in de buurt. Lees ook meer over het zorgen voor een betere concentratie als je werkt op een goede werkplek.